Categories
Personal Development Social

Transcenderea potențialului în deprinderi reale

Există partea conștientă în care transcendem potențialul în realitate și partea de obișnuință în care facem lucrurile repetitive ca să menținem realitatea propriu-zisă. 

Ce ar însemna toate acestea în cuvinte mai simple?! 

În fiecare zi realizăm o multitudine de acțiuni din deprinderi formate prin experiențe și acțiuni realizate în trecut. Ele ne oferă un anumit nivel de performanță, dar ne țin legați de ceea ce cunoaștem deja. Pentru a descoperi lucruri noi nu putem să rămânem în rutină, dar trebuie să ne mișcăm pe partea conștientă, unde ieșim din zona de confort ca să învăța lucruri noi. De ce este atât de dificilă ieșirea din zona de confort?! Fiindcă, incertitudinea ne blochează, ne amintește despre perioadele când am eșuat și totul mergea prost. 

Iată de ce nu ne putem afla pe ambele maluri în același timp. Nu putem să învățăm lucruri noi și nu putem să solicităm obiceiurile vechi. Este nevoie să rezervăm blocuri de timp separate pentru ambele lucruri. Dacă le vom mixa vom ajunge pe un teren de haos, unde nu mai înțelegem ce cunoaștem și ce este potențial.

*drepturi de autor pentru iconița din imagine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.