Categories
Entrepreneurship Personal Development

Steve Jobs – prezentarea iMac din 1998.

De ceva timp doream să mă inspir din experiența lui Steve Jobs și văd că nu voi da greș dacă o voi face.

El nu a avut succes ca persoană și ca om, dar ca antreprenor a atins toate culmile posibile pentru timpul său. Modul său de gândire critic și sarcastic l-a poziționat cu mult înaintea concurenților. A pus bazele unei companii care a devenit un imperiu, cu peste 250 miliarde $ cash în 2017. Expansiunea lor este uriașă și demnă de studiat.

La prezentarea noului iMac din 1998, el a făcut câteva lucruri simple:

  1. A studiat și a înțeles la propriu ceea ce ar putea să își dorească consumatorii finali;
  2. A văzut ce se întâmplă în Silicon Valley, ce tehnologii se dezvoltă, și a anticipat utilitatea lor și pentru publicul larg. El se afla în locul unde avea acces la cele mai noi tehnologii, iar obsesia lui față de consumatorul final, l-a făcut să se gândească cum ar putea utiliza ei tehnologiile noi;
  3. A riscat încercât să prevadă dezvoltarea exponențială a internetului și nu a dat greș;
  4. Pentru el valorile, misiunea și strategia companiei nu erau doar niște cuvinte pe hârtie, de fapt el a trăit tot ce era scris acolo.
  5. A menționat în video de câteva ori contribuția echipei sale, care a produs noul iMac. El a înțeles că oamenii sunt foarte importanți și din cauza unei rate de turnover foarte mare este complicat să progresezi.
  6. A făcut un show din prezentarea sa și a fost obraznic față de concurenți. De ce oare nu poate oricine să ia produsul unui concurent și să le demonstreze în public oamenilor de ce produsul său este mai bun. Trebuie să ai un mare curaj și să fii sigur că ai creat un produs viabil și mult mai bun decât al concurenților.
  7. În 1998 Steve Jobs era deja un public speaker foarte bun. El ne poate învăța și acum că este critic să știm să ținem discursuri în public și să punem un mare accent pe dezvoltarea acestor abilități.
  8. Succesul vine dintr-o înțelegere clară a realității. Acest lucru ne permite să vedem ce poate fi îmbunătățit și unde pot fi găsite noi oportunități de dezvoltare.

Steve Jobs mereu va rămâne în istorie ca un antreprenor de la care avem foarte mult de învâțat. Atât din succesele sale, dar și din greșelile sale.

*Mulțumesc Unsplash.com pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere