Categories
Personal Development

Spune mereu adevărul sau cel puțin nu spune minciuni.

Este binecunoscut ce se întâmplă cu persoanele, care spun adesea minciuni. Ajung pe un tărâm unde nu mai știu ce este adevărat și ce nu. Ajung într-o situație, în care orice n-ar spune nu mai pot fi de încredere. Mă strădui să evit aceste persoane. Niciodată nu știi ce te poți aștepta de la ei. Însă viața e prea scurtă ca să nu știi la ce te poți aștepta de la cei din jur. 

Cum ar fi dacă ai spune mereu adevărul sau cel puțin n-ai spune minciuni? În primul rând ceilalți te vor percepe ca o persoană de încredere. Pe de altă parte vei descoperi în câte controverse interne trăiești. Realizezi că practic tot ce spui nu este ceea ce crezi cu adevărat. Dacă să păstrezi acest obicei zi de zi, înseamnă că nu prea gândești niciodată, fiindcă ceea ce gândești nu e adevărat. 

Cuvântul este cel mai puternic instrument, pe care-l aplicăm zi de zi în toate domeniile vieții noastre. Oare n-ar fi logic să-l utilizăm corect? 

Să spunem ceea ce gândim, să nu uităm că fiecare cuvânt are un impact și că noi purtăm răspundere cum le utilizăm.

Cineva a spus următoarele referitor la cuvinte: ele sunt magia, pe care o putem utiliza în fiecare zi și rămâne noi să decidem cum le vom folosi. 

*Ideile din acest articol au fost inspirate din cartea lui Jordan B. Peterson, 12 Rules for Life.

Leave a Reply

Your email address will not be published.