Categories
Personal Development

Și la noi e posibil!

Un obicei nou are nevoie de doar 5 min. în fiecare zi ca în decurs de cîteva săptămâni să devină rutină. Este un fapt dovedit. Cei ce neagă acest lucru sunt niște snobi. 

Majoritatea oamenilor mai mult vorbesc, decât fac momentul prezent să conteze. [Este cert]. Tăceți!!! Ascultați tacerea și recunoașteți promisiunile făcute și nerespectate…simțiți greutatea lor??? Este grav pentru acei ce nu simt, fiindcă sunt deja atrofiați. Suferim cronic de hipersaturație de comunicare goală, ceea ce face ca tot ce a mai fost consistent pe această lume să devină lipsit de sens. Fiți atenți pe viitor să respectați orice promisiune, începînd cu sine.

Sunt în perioada cînd îmi dezvolt cîteva noi obiceriuri și sunt în perioada de experimente (eu sunt propriul meu șoricel de laborator), iar să scriu în blog este unul din noile obiceiuri. Vreau-visez-doresc-vorbesc-promit-mă alint că scriu în blog din 2010, de atunci pînă acum o săptămînă eram un mazhoist care spunea una și făcea alta {ceea ce ține de blogging}. Sunt perioade în care visăm și credem că lucrurile se schimbă doar cînd avem dispoziție bună, FALS, acțiunile și experiențele nu sunt liniare. Este nevoie să te iai în serios și să te maturizezi ca să recunoști, că dacă nu ești serios față de tine, nu poți să atingi ce ți-ai propus. Este nevoie să rupi din tine ca să lipești ceva nou, ceva mai bun, ceva așa cum visezi tu. Fără efort și acțiuni concentrare zilnice, nimic nu se întîmplă, lucrurile se adună împreună datorită omului care luptă ca ele să fie așa cum le vede el. Oriunde vedeți că ceva se întîmplă-se construiește-se schimbă-se repară-se-(puneți orice verb)…acolo stă ferm {un OM} ca și tine, care a decis că merită să ducă la bun sfârșit ceea ce a început. 

Ai nevoie de coloană vertebrală care să păstreze integritatea și valorile tale. Scriu despre așa lucruri, fiindcă doar ele dintr-un băiat de 25 de ani au făcut ceva mai mult, decât mi-a fost “predestinat” de soartă. Un băiat de la țară, al 3-lea în familie(dacă nu ați cunoscut, mezinul familie de obicei nu prea are șanse să devină extraordinar), născut în Moldova, fără cumătri și neamuri, fără univrsitate peste hotare, fără studii cu diplomă de engleză (dar posed un nivel avansat de engleză),  fără șmecherii în buzunare … doar o dorință persistentă de a căuta raspunsuri și cu o mulțime de întrebări. Scriu aceste lucruri, nu ca să ma laud, dar ca să vă demonstrez că și la noi e posibil. 

Pentru cei care mai cred că în Moldova nu este de lucru, haideți să vă descriu experienta mea: voluntariat, vînzări, organizare evenimente, domeniul bancar, telecom, domeniul de micro finanțare, iar la moment fac marketing. Toate acestea din anul 2012 (fără voluntariat, doar nu e muncă platită :]). 

Este posibil și la noi, doar trebuie de plătit prețul pentru orice. 

Acest articol este unul de încurajare pentru mine, căci făcând lucruri noi ai nevoie de susținere, sub orice formă, iar cea mai eficienta e cea ce vine de la sine. Astăzi de dimineață nu am avut destul curaj să scriu și am scris acum, sunt în plus cu o zi, în care am fost mai puternic decât slăbiciunile mele. Muncim și culegem rezultatele la final. 

Vreau să văd mai des în jurul meu oameni, care sunt ferm convinși că este posibil, fiindcă acest sentiment este extrem de molipsitor. 

*Mulțumesc Unsplash.com, pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.