Sentimente vs Atitudine

Sentimentele vin de la sine. 

Atitudinea este alegerea fiecăruia. 

Bagajul de sentimente este alcătuit din toate experiențele acumulate pînă în prezent. Pe când atitudinea este ceea ce înveți cu timpul. Anumea ea este acea aptitudine, pe care o creezi de bunăvoie sau, fiindcă realizezi că astfel este mai simplu să trăiești. 

Diferența între atitudine și sentimente nu mereu este vizibilă, dar atitudinea face diferența. Anume ea îți oferă spațiul necesar pentru a termina un lucru început și ați respecta cuvântul.

Valul de sentimente mereu va fi mult mai puternic și mai intens decât atitudinea dezvoltată cu timpul. Pînă într-un anumit moment când se vor schimbă cu locul. Ceea ce înseamnă că tu deții controlul asupra propriei vieți sau cel puțin înțelegi că ai spațiu de decizie. 

Acest drept fundamental, care ne oferă posibilitate să alegem, atât cum ne simțim cât și ce ne dorim să facem următorul lucru, este deseori neglijat și uitat de mulți oameni, căci implică responsabilitate. 

Să fii responsabil față de tine, de persoanele ce le iubești, față de oamenii cu care lucrezi, față de mediul ce te înconjoară presupune integritate și să fii mai bun decât ești deobicei. 

Este mai simplu să dai vina pe sentimente și să spui că așa “ești” tu, doar că acel “tu” poate fi creat cu totul altfel, poate fi creat cu ajutorul unei atitudini corecte. 

*Imagine de pe Unsplash.com 

Îți place ce scriu ? Abonează-te prin e-mail sau facebook. 

Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere. 

P.S.: Hey! Am nevoie de ajutorul tău 🙂 As vrea sa promovez blogul și aș vrea să apelez la tine. Dacă ți-a plăcut ce am scris și crezi că și altora le va place, distribuie te rog această postare, oriunde dorești.