Premiul Nobel

Este un premiu oferit oamenilor de știință, care au atins rezultate remarcabile în domeniul său.

După o mică cercetare am aflat că acest premiu a fost inițiat de către Alfred Nobel, inventatorul dinamitei. Care a dorit ca după moartea sa să se ofere premiul Nobel persoanelor care au un succes în chimie, fizică sau economie, și care au adus un serviciu umanității. Acest premiu la început era oferit din imensa sa avere și era în sumă de 40 000 USD în anul 1901, nu sunt sigur din ce resurse se oferă acum acest premiu.

Presa promovează acest eveniment și oamenii îl apreciază. Pentru mine oferirea unui premiu Nobel semnifică aprecierea unei munci de o viață.

Însă dacă să privim unde a început, atunci vom înțelege că un eveniment care acum este internațional și apreciat de către toți a fost inițiat la dorința unui om.

O persoană care a simțit pe pielea sa ce înseamnă să muncești și să te dedici unei singure cauze. Poate noi ceilalți nu ne dăm seama, dar un om de știință își sacrifică viața în folosul lumii întregi, și acest lucru nu este simplu de realizat.

Cine știe, poate un eveniment sau proiect lansat de către noi astăzi va fi la fel de popular peste ani de zile? Vom putea afla, doar dacă vom persista în fiecare zi.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.

Victor Timotin Written by:

Comments are closed.