Categories
Personal Development

Pe cât de important poate fi adevărul?

Am putea înțelege, dacă am privi cât de distrugătoare pot fi minciunile. Mici, spuse consecvent și cu multă imaginație. Ele, care ne aduc satisfacția de moment și liniștea falsă, dar atât de plăcută. Însoțite de puțină adrenalină, care ne ridică extazul și ne face inima să bată mai tare. Toate par a fi atât de excitante și poate chiar atractive pe moment, fiindcă ne gratifică și salvează de la o ceartă sau o confruntare directă. 

Integrarea adevărului în ființa umană este o genă fundamentală, care te poate ajuta să construiești o viață sănătoasă. Adevărul mic spus consecvent te ajută să descoperi ființa și preferințele tale autentice și pe baza lor să faci alegeri de viitor, care îți vor aduce satisfacție și fericire. Nu există altă modalitate de ați construi viitorul decât să fii sincer spunând adevărul în fiecare situație din viața ta. 

Este mai dificil decât pare, necesită multă înțelepciune și diplomație, dar rezultatul este unul incomparabil. Te ajută să trăiești o viață autentică și cinstită, ce poate fi ceva mai important decât aceasta?

Dacă nu vrei să spui adevărul, cel puțin nu spune minciuni, mai bine taci. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.