Categories
Personal Development

Pe cât de important este somnul neîntrerupt?

Răspunsul la această întrebare îl cunosc deja acei, care au avut parte de somn întrerupt. 🙂 Însă, e normal în diferite perioade să ne trezim de la griji, copii sau orice altceva necesită atenția noastră. Nu voi încerca să scriu un articol din punct de vedere medical, doar să atrag atenția asupra faptului că somnul neîntrerupt este foarte important. 

Toți, bine știm, cât de haotici sau storși de energie ne simțim după o noapte nedormită. Pentru unii aceasta devine un stil de viață, însă și ei ar dori să se poate destinde și să doarmă neîntrerupt. E bine să ne amintim că nu am fost proiectați doar să lucrăm, iată de ce după perioade lungi de muncă ne simțim epuizați. Mixul de activități și planificare sarcinilor corespunzător fazelor de energie este critică pentru menținerea unei activități pe termen lung. Somnul neîntrerupt va asigur un nivel înalt de energie și o perioadă de recuperare pentru creier și organism.

Pentru cei dornici să atingă performanță înaltă sunt importante cel puțin trei lucruri: somnul neîntrerupt, micul dejun bogat în proteine și planificarea conform fazelor de energie personală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.