Categories
Personal Development

Pauze între job-uri

Economia dinamică ne permite să avem cîteva job-uri pe parcursul vieții. Conceptul că poți să lucrezi în același post de muncă 60 de ani este învechit și foarte rar posibil. În mare parte fiindcă compania la care ai putea lucra nu mai există sau simți nevoia de ceva nou.

Decizia de a schimba job-ul nu este una la care te gîndești doar tu. O mulțime de persoane se gîndesc la aceasta, dar din anumite motive nu se pot decide la un job nou. De fiecare dată decizia trebuie luată în favoarea schimbării job-ului curent, luînd în calcul situația personală de la caz la caz.

În Moldova este o problemă de mentalitate și percepție, fiindcă ne temem categoric de schimbări. Această teamă este susținută prin argumente cum ar fi:  … am familie și nu îmi pot permite la moment … nu cred că o să mă descurc în altă parte … la noi în țară nu pot găsi ceva mai bun și mai bine plătit … nu știu ce vreau … dar tare vreau altceva …

Acestea și multe altele sunt argumentele care ne trag în jos și ne mențin la nivelul mediocru. Dacă într-adevăr simți că ai nevoia de o schimbare, atunci începe să îți scrii un plan concret, cum vezi această schimbare. Este foarte important să aduni destule argumente ca mai întîi să te convingi pe tine că merită să îți schimbi job-ul. Ulterior urmează înțelegerea propriilor puncte forte și cum poți să le valorifici.

Sunt de părerea că fiecare trebuie să aibă schițat un plan pe maximum 18 luni cum el se vede pe el și tot ce face. Și minim un plan pe 3 luni, ce proiecte are în lucru și ce rezultate așteaptă. Este un lucru pe care îl implimentez și lucrez la el de cîțiva ani. Pare simplu, însă respectarea tuturor criteriilor pentru a vedea rezultatele, nu doar ideile unui plan reușit, sunt efortul acțiunilor și faptelor realizate pentru a susține acest plan.

Fără acțiuni direcționate și înțelepte, nu ne garantăm nici într-un fel realizarea ideilor și ambițiilor noastre.

De aceea cînd ești fără job, fie că ai luat o pauză sau nici nu ai început să muncești, clarifică pentru tine cum această pauză te poate ajuta în schițarea și realizarea planului tău personal de succes.

*Mulțumesc Unsplash.com, pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.