Categories
Personal Development

Pași de copii pentru maturi fericiți

Cât de naivi suntem, fiind maturi și crezând că trebuie să avem răspuns la toate. Că orice nu s-ar întâmpla, trebuie să fim curajoși, încrezuți și mereu gata de luptă. Toate acestea sunt în mare parte ceea ce ne impunem noi sau societatea. 

Pe cât de corect este aceasta? Oare nu se vede în ochii unui bătrân, cât de tare își dorește să poată fi din nou copil? De ce să inhibăm aceste emoții, dacă putem să le dăm frâu liber și să găsim o cale să le echilibrăm. 

Pentru a reuși acest lucru este foarte important să devenim propriul prieten. Să ne vorbim, să ne criticăm de parcă am vorbi și critica cel mai bun prieten. 

Când oare ne-am gândit vreodată că este foarte important să negociezi cu propria persoană și să ai răbdare cu tine? Dacă n-am fi avut această răbdare față de copii noștri, ar fi ei oare capabili să devină maturi fericiți? Probabil nu, fiindcă doar cu pași mici ne putem forma și dezvolta. 

Un copil mic învață să meargă prin mii de încercări și niciodată nu se dezamăgește, oricât de greu n-ar fi. Pașii mici, de copii, sunt ceea ce ne poate face maturi fericiți.

*drepturi de autor pentru iconița din imagine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.