Categories
Personal Development

Oportunitățile de dezvoltare…

…vin la cei care sunt pregătiți pentru ele. 

Mai corect le văd cei care sunt gata să le vadă. Aceasta presupune să lucrezi asupra ta ca la un anumit moment să realizezi că aceasta este oportunitatea de care dorești să beneficiezi. Este iarăși o alegere conștientă, dar nu este vorba despre noroc. Mulți spun că talentul este 99% efort și 1% noroc, dar eu aș spune că talentul este 99% efort și 1% atitudine pozitivă. Îmi place să cred că viața este o alegere conștientă, decât ceva ce se întîmplă cu mine. În această situație nu mă poziționez ca spectator, dar mă implic direct in rol. Să fiu actorul vieții mele este un scop în sine ca viața propiu-zisă. Cînd observ oportunitățile în calea mea, îmi dau seama că le recunosc datorită alegerilor făcute anterior. În așa momente mă conving din nou că este foarte important să trăiești după propriile convingeri. 

Deci privește în jur … ești mulțumit de situația în care ești acum? La ce etapă te-ai oprit? Încă negi vocea interioară care îți spune că ai vrea cu totul cu altceva să te ocupi? Curaj! Este totul chiar înaintea ta, doar ai nevoie să iai totul în mâini și să depui 99% efort ca să pornești carul din loc, iar ulterior sistemul începe să lucreze pentru tine. La această etapa tu decizii cît te dedici, dar credeți-mă, fiindcă primești atît de multă plăcere de la proces vrei să dai tot ce ai. 

În 2013 am reușit să particip într-un program de recrutare care mi-a pus multe întrebări referitor la cum trebuie să fie un profesionist adevărat. Transformările au început printr-un singur impuls, dar tot a depins de mine. Faptul că eram verde și în căutare de răspunsuri mi-a permis să văd oportunitățile oferite și să le accept. Pe piața noastră nu am reușit să găsesc alte astfel de oportunități, dar fiindcă muncesc la Microinvest și cunosc bucătăria din interior îmi permit să vă recomand un program de recrutare aproximativ ca cel ce am trecut eu. 

Este vorba despre Induction Programme, dedicat pesoanelor fără experiență cît și experimentați. 

Lucrați asupra voastră pentru a fi gata la momentul oportun să recunoașteți ce reprezintă o oportunitate pentru voi. 

*Mulțumesc Unsplash.com, pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.