Categories
Personal Development

Omul din cutia cu vise

Ați dori să aveți o cutie în care să fie păstrate toate visele?

La anumite etape din viață, cutia se deschide și vă îndeplinește cîte un vis, iar dacă veți dori mai multe vise îndeplinite, va fi nevoie să visați și mai mult.

Da, o poveste pentru copii, nu alta.

În realitate există doar cutii create din lemn, plastic, metal și care sunt create de către oameni ca și mine, ca și tine. Visele nu sunt decît paranoie, atît timp cît nu au un plan de sarcini de urmat.

Un vis este ca un copil mic. Cum apar copii cred că cunoașteți, sau nu? Două celule s-au unit și au creat un parteneriat puternic, exact cum și un om se leagă atît de puternic de visele sale. Dar ce se întîmplă cu acele două celule după ce au format parteneriatul? S-au oprit cumva și încep să viseze cum vor deveni un organism complex și complet? Ba nu!

Pornesc de la 2 celule, iar prin efort continuu timp de 9 luni, construiesc un organsim format din miliarde și miliarde de celule, specializate și diversificate, care pot ține piept practic tuturor greutăților. Iar pe urmă procesul creației continuă, încă pentru 60 – 100 ani. Sunt studii care au dovedit că organismul uman își reînoiește fiecare celulă. Organismul are grijă să fie actual și să corespundă solicitărilor prezente.

De ce oare noi, oamenii, nu putem înțelege această comparație? De ce să nu fim ca aceste 2 celule? De ce ne poticnim la primele greutăți și ne obosim atît de repede?

Deținem atît de multă energie și forță sufletească, dar o irosim pe lucruri ca Știri, Facebook, Bîrfe, Războaie și tot felul de hoți ai timpului și ai creierului.

În loc să visați la cutia cu vise, apucați-vă și construiți-vă o cutie din lemn. Pe urmă începeți să scrieți ce vă doriți, iar după ce realizați aceste lucruri, aruncați-le în acea cutie a visurilor îndeplinite.

Să visezi este o paranoie, să vrei – poți oricînd, să faci – necesită acțiune și implicare.

*Mulțumesc Unsplash.com, pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.