Categories
Personal Development

Oamenii de lîngă tine…

… te vor defini oricum vor dori ei. Ne alegem persoanele lîngă care ne dorim să fim după anumite criterii, fie emoțional, logic, sau oricare ar fi altul. Ei pot să ne influențeze în lucruri mărunte sau mari, fiindcă noi le permitem acest lucru, le permitem să ne intre sub piele și ne scoatem apărarea în fața lor. Puțini oameni înțeleg ce responsabilitate poartă atunci cînd se dau cu părerea sau încearcă să schimbe vieți (e responsabil și cel ce se lasă influențat), iată de ce deseori cînd cineva t-a-c-e și nu se dă cu părerea înțelege că nu are rost. 

În mare parte cînd întîlnim oameni noi trecem prin mai multe etape

  • etapa de alertă (este atunci cînd facem cunoștință cu acest om și îl supunem criticii și îndoielilor).

  • etapa de testare și provocare (dorim să vedem din ce este format acest om și îl supunem testului încredereii).

  • etapa depășirii primei impresii “bune” (în această etapa revenim la testări și la observații, fiindcă mulți creează o impresie bună la etapa de testare și ulterior își lasă garda jos, crezînd că au fost acceptați).

  • etapa acceptării sau excluderii (la această etapă luăm o decizie fie emotională sau logică de ce am hotărât să petrecem timp cu persoana nouă).

  • etapa experimentelor și cecetărilor (orice intră în definițiile celor două cuvinte urmează a fi aplicat în practică).

  • etapa analizei concluziilor și rezultatelor (ultimele doua sunt cele mai importante, fiindcă e foarte greu în oricare din ele să fii obiectiv ca să vezi persoana pînă la os, mulți dintre oameni nici nu realizează că trăiesc toată viața în amăgire față de ei, fiindcă mereu merg după val).

  • etapa luării unei decizii (este etapa cruciala în care trebuie sa fii dur și obiectiv, pentru a lua o decizie care te va influența toată viața, fiindcă cu cine ne petrecem timpul fie ne ajută să devenim mai buni sau ne cioplește cum vrea el sau ea).

Ca să revenim la ideia oamenilor care merg după val, este foarte PERICULOS să fii în preajma acestor oameni, fiindcă ei mereu sunt în căutare de ceea ce vrea “valul” și ei nu au măduva spinării dezvoltate. Atunci cînd ești integru deseori renunți la ceea ce este bine pentru gloată/mulțime/prieteni pentru că alegi ceea ce este bine pentru tine și aceasta este ceva normal. Este bine să fii egoist cînd vine vorba de propriile alegeri care definesc cum îți petreci timpul. 

Prietenii care nu pot să te accepte așa cum ești [nu merită] să fie în preajma ta, decât să fii prieten cu oricine, mai bine trăiești singur. La timpul potrivit vei întâlni o persoană care la un moment dat a făcut aceeași alegere ca și tine. 

{A ales} să se iubească pe sine si să prețuiască timpul său. 

*Mulțumesc Unsplash.com, pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.