Categories
Entrepreneurship

Nu te compara

Vine un timp cind intelegi ca nu mai este sens sa te compari cu cineva.

Poti sa ii citesti si sa ii asculti pe multi oameni remarcabili si de succes, dar in final iti dai seama ca ei nu te pot invata ce inseamna succesul pentru tine, si ce este cu adevarat important pentru tine.

Ei sunt o buna motivatie dar nicidecum calea lor nu poate servi drept cale pentru tine. Scurtatura e simpla, suntem nevoiti sa fim pioneri in propria viata si deseori sa o luam pe carari necunoscute pentru a descoperi necunoscutul din noi. Scarile vor fi adesea modalitatea de a ajunge in virf, fiindca nici un ascensor nu duce acolo, astfel cai scurte nu sunt, cum spunea si regretatul Zig Ziglar.

Articole asemanatoare: Sentimentul ca ai “uitat” de tine

Ne vom modela si adesea vom distruge “figura” care se va primi, iar cu timpul vom afla si “materialul” din care suntem facuti, si desigur daca vom fi foarte “norocosi” vom cunoaste sigur cine suntem si care este potentialul nostru.

Cu mult curaj si incredere in propriile forte vom experimenta asiduu pentru a intelege propriul caracter si corp, vom face experimente ale caror rost nu il vom cunoaste din start, dar a caror rost il vom intelege in timp ce experimentam.

Vom redeveni copii, fiindca anume in acea perioada se ratacesc cele mai multe persoane din drumul lor sa descopere ce potential, talente si dorinte au. Copilul din noi este curios, sincer, energic si binevoitor, aceste calitati ne vor fi calauze in drumul nostru de pionerat, batatorit si anevoios.

Va fi dificil, dar ASA este si normal sa fie, fiindca din momentul ce accepti realitatea asa cum este iti dai seama ca ai nevoie sa actionezi diferit, iar aceasta nu este mereu confortabil.

*Imagine de pe Unsplash.com

Îți place ce scriu ? Abonează-te prin e-mail sau facebook.

Nu inceta sa inveti si sa fii curios, cauta raspunsuri.

2 replies on “Nu te compara”

Leave a Reply

Your email address will not be published.