Categories
Entrepreneurship Personal Development

Înveți să te pregătești sau să faci lucrurile?

”Am senzaţia că norocul nu este altceva decât pregătire şi oportunitate.” Oprah Winfrey

Investim timp în pregătire pentru ca să fim gata pentru cea mai bună oportunitate, care va apărea cu timpul. Citim, cercetăm, interacționăm cu diferiți experți și încercăm să prevedem cât mai multe lucruri posibile, pentru ca să nu scăpăm șansa vieții noastre. Sunt sfaturi culese din mai multe cărți despre succes și dezvoltare personală. Acest sfaturi funcționează și aduc rezultate, ne învață să ne pregătim și să adunăm cunoștințe. Devenim experți  și putem cita fragmente întregi învățate. Este la fel ca și atunci când termini universitatea. Înveți foarte multe, te pregătești și crezi că ești gata, până nu încerci să aplici ceea ce cunoști. 

Ce se întâmplă atunci? Realizăm că realitatea se conduce după alte reguli, care se schimbă și ai nevoie să te adaptezi. 

O completare a citatului de mai sus ar fi că norocul nu este altceva decât pregătire, oportunitate și execuție. Să încerci să faci ceva și să treci experiența prin tine probabil e mai important decât pregătirea și oportunitatea luate împreună. 

Mereu am învățat prin metoda grea, cea a încercărilor. Unele au fost bune, dar majoritatea incomode. M-au scos din zona de confort și m-au dus pe meleaguri necunoscute. La final am devenit un vânător, care-și caută prada în locuri noi, fiind plictisit de cele cunoscute. 

O dată ce vă deprindeți cu ideia să încercați tot ce învățați, norocul nu se lasă așteptat.