Categories
Movement

Inlocuieste flotarile cu miscarea Queda de Rins

Într-o postare ulterioară vreau să vă arăt o alternativă pentru flotările obișnuite. Iar pentru aceasta e bine să pregătim încheieturile mânilor pentru efortul necesar. Sunt dealtfel și niște exerciții pentru recuperare după antrenament, care a solicitat încheieturile mâinior și pentru încălzire înainte de antrenament. Am ajuns la această concluzie după aproape doi ani de flotări, am încercat și inventat singur peste 12 tipuri de flotări, sunt sigur că nu sunt eu primul care le-am inventat, fiindcă după asta am căutat pe youtube și am găsit încă mai multe peste vreo 30 tipuri. Însă ideea era nu în creșterea forței brute, dar în adaptarea corpului pentru mișcare și utilizarea forței pentru stabilizarea corpului în timpul mișcării. Este un proces mai dificil decît flotările simple, însă rezultatele sale sunt mai bune pentru organism. Dezvoltă aparatul vestibular, stabilitatea organismului în mișcare, întărește încheieturile și articulațiile, dezvoltă uniform sistemul muscular prin utilizarea greutății propriului corp și nu a altor greutăți.
Doar o notiță aici, aveți în vedere că flotările sunt exerciții foarte bune pentru începători și pentru a te menține în formă, de altfel dezvoltă foarte bine mușchi pectorali(mare și mic), tricepsul, și deltoizii. Și se privesc foarte bine cînd îi dezvolți. Pentru aceasta este nevoie de 5 zile de antrenament pe săptămînă sau 4, depinde de alimentație și condiția fizică.

Și vedeți un video cu exercițiile pentru încălzire și pregătire pentru mișcarea Queda de Rins, mai multe despre ea în postarea următoare.

  1. Incheieturile și gleznele (Wrists and ankles), 10 rep/exercițiu, pentru încălzire 1 set, pentru reabilitare după antrenament 3 seturi. Fiecare exercițiu se face cît mai încet posibil, se menține o respirație normală, se inspiră la relaxare și se expiră la contracție.
  2. Flotări pentru încheieturi (Wrist push ups), 10 rep x 3 seturi, este un exercițiu preluat din gimnastică și este foarte bun pentru încheieturile mînilor. Să nu vă mirați, dacă chiar și cei într-o condiție mai bună vor avea dificultăți cu acest exercițiu, de la început încercați din genunchi și pe urmă exercițiu complet.

Toate aceste exerciții sunt o mică pregătire pentru mișcarea cea mare Queda de Rins. Însă pentru ea e bine să ne pregătim mai întîi. Mai multe informații în postarea ulterioară.

Inspirația mea pentru acestă postare este Ido Portal, despre el pe youtube găsiți mai multe și facebook. De asemenea antrenamentele de capoeira.

Mișcarea înseamnă viață, dacă te miști trăiești.

*Imagine de pe Unsplash.com

Îți place ce scriu ? Abonează-te prin e-mail sau facebook.

One reply on “Inlocuieste flotarile cu miscarea Queda de Rins”

Leave a Reply

Your email address will not be published.