Începutul unei vieți creative

Pentru mine o viață creativă se asociază cu sărăcie și foarte multă dramă. Presupun că dețin aceste asocieri din cauza mediului în care trăiesc. De ani de zile oamenii de artă de la noi nu au susținere și nici nu sunt vizibili pe arena publică. Ultimii care aveau un nume și au creat ceva, fie au decedat, fie au plecat din țară. Exemple bune de urmat nu mai avem. Ne rămâne doar să citim biografii și să căutăm în istorie. Chiar și același Ștefan cel Mare nu mai are aceeași reputație de cândva, cineva a reușit să ucidă în noi mândria și înțelepciunea domnitorului.

Totuși am o speranță și o viziune de viitor. Cred că este posibil să ai succes avansând în viață ca o persoană creativă. Este foarte greu, o dată ce ai pășit pe această cale, să te convingi că vei avea succes și nu vei sfârși un sărăntoc. Însă doar viziunea personală ne poate ajuta. Internetul a deschis foarte multe uși pentru persoanele creative, care sunt gata să descopere noi sfere de aplicare a talentelor. Sunt disponibile cursuri online, articole de specialitate, bloguri, cărți, orice, doar să ai dorință și să acționezi.

Să deschizi un blog îți ia câteva minute. Să înveți design necesită mai mult timp, dar elementar găsești cursuri chiar și pe youtube. Este disponibil pentru toți și fiecare. De acasă ai acces la mai multe resurse decât ai timp să le studiezi.

Contează să începi și să fii persistent, fiindcă nici un început nu este ușor. Un exemplu de succes de la noi este trupa Carlas Dreams. Ei dintr-o pasiune au creat un stil de viață, care îi hrănește și îi ajută să schimbe lumea înspre bine.

Cel mai greu pentru o persoană creativă este să integreze în munca sa gândirea de afaceri. Să devină productiv, autocritic, să creeze proiecte sustenabile și să se încadreze în termenele limite. Este mai ușor să pornim pe calea creativă, cunoscând perspectiva gândirii de afaceri. Ne ajută să creem proiecte ce pot fi vândute și datorită la aceasta ne permitem să lucrăm la alte proiecte. Nu toți își vor permite luxul să pornească pe această cale, fiindcă implică prea multe necunoscute. Este mai ușor și nu necesită atât de mult efort, dacă faci o muncă de birou, dar dacă este importantă fericirea personală pentru tine, atunci cercetarea pasiunilor personale este o perspectivă promițătoare.

Nu este simplu și necesită foarte multă încredere în forțele proprii. Nu cunosc care va fi rezultatul, dar îmi place procesul. Aș vrea ca fiecare să treacă prin această stare și să înțeleagă despre ce vorbesc.

Satisfacția și fericirea sunt lucruri strict necesare pentru orice activitate.

*Mulțumesc Unsplash.com pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.