În căutarea schimbării

Poate prea devreme au început să mă frământe întrebările referitor la schimbarea personală, dar nu puteam rămâne indiferent. Sunt tipul de persoană care prețuiește adevărul și nu se mulțumește cu răspunsuri superficiale. Îmi este adesea greu să las lucrurile să treacă pe lîngă mine, fiindcă înțeleg că sunt aici cu un anumit scop. Nu pot să nu mă manifest, fiindcă îmi dau seama că doar eu pot să ripostez. În Moldova adesea se merge peste oameni. Ei sunt vulnerabili căci nu sunt informați și nici nu au tărie de caracter să se impună. Cred cu tot sufletul că fiecare are dreptul să se exprime, chiar dacă părerea lui nu este corectă. Comunicarea este factorul principal în atingerea unei armonii, chiar într-o situație de conflinct. Oamenii se tem de comunicare, pentru că nu cunosc la ce va duce un dialog deschis și sincer. Ei se tem și de comunicarea sinceră cu sine, dar anume ea și generează cele mai multe întrebări, care și stau la baza schimbării.

Cînd pornim în căutarea schimbării ne simțim blocați, nu cunoaștem de unde să începem și avem mai multe întrebări decât răspunsuri. Ajunși la această etapă putem fi siguri că suntem pe calea cea dreaptă.

Este foarte important să începem, să ne permitem luxul să ne punem întrebări, iar după să găsim curajul să căutăm și răspunsuri. Fie în interior, fie în alți oameni, fie în cărți sau bloguri, orice cale este binevenită, dacă servește țelului stabilit.

Cred că schimbarea este posibilă, cu pași mici și răbdare putem să devenim persoana ce ne-o dorim.

*Mulțumesc Unsplash.com pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.