Iluzia unui lider

Lideri nu există!

Leadershipul este un curent creat de oamenii, care își dorescă să conducă alți oameni.

Există ghidarea oamenilor spre a atinge același rezultat. A te crede lider și a fi mai presus decît alți oameni este doar un moft, și este arogant. Nu mai avem nevoie de lideri să ne spună ce să facem, avem nevoie să ne dezvoltăm propria intuiție de a ne conduce. Este dificil să manipulezi oamenii care se conduc singuri pe ei, acești oameni nu mai fac parte din sistem, ei își creează propriul sistem. Prin acest sistem ei își pun priorități și oferind prioritate propriei vieți și necesități trăiesc în armonie cu ceilalti oameni din societate. 

O societate în totalmente fericită nu prea întîlnim, însă este mai simplu să întîlnești un om fericit. Este mai simplu, fiindcă să stabilești propriile standarde de fericire este mai ușor, decât să încerci să faci o societate fericită. 

Organizațiile existente, care pretind că fără liderul principal nu ar fi existat se greșesc. Nu avem nevoie de lideri, avem nevoie de oameni care cu suflet să își îndeplinească lucrul pe poziția pe care se află. Oameni care să fie propria călăuză și să se poate conduce singuri pe ei. Să urmeze aceeași viziune ca și ceilalți membri din echipă, dar să păstreze propria personalitate și viziune. Fără plus valoarea fiecărei individualități creem sisteme care se autodistrug. Sisteme care consumă energie doar ca să se automențină, fără a crea ceva valoros. 

Întrebarea și provocarea generației actuale este: “Cum să fiu propriul meu lider ca să fiu fericit și mulțumit?” și “Dacă aș fi o afacere, ce aș schimba în comportamentul meu actual?”.

De facto eu nu muncesc pentru cineva, eu muncesc pentru mine. Afacerea cea mai importantă în care trebuie să investesc este “EU S.R.L.”, cu 100% capital propriu. Chiar dacă “dividende” primesc de la locul actual de muncă, pot să fiu sigur că dacă investesc în mine ca într-o afacere, la un moment dat singur o să pot să aleg locul de muncă și cîte “dividende” primesc. 

*Mulțumesc Unsplash.com, pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.