Igiena emoțională

Cât de multe cunoști despre igiena emoțională? Dar despre emoții și ce semnifică ele pentru tine? Înțelegi și lucrezi asupra emoțiilor pe care nu le înțelegi?

Acestea și încă multe alte întrebări îmi trec prin minte când mă gândesc la subiectul ”igienei emoționale”. Un subiect ignorat, fiindcă nu mereu are exprimări fizice, dar din urma căruia foarte multe persoane au de suferit.

Anxietatea, depresia, nevrozele, supărarea, crizele de furie, stresul și multe altele sunt metode de exprimare a emoțiilor negative. Cât suntem tineri este mult mai simplu să trecem peste perioadele dificile, dar o dată cu înaintarea în vârstă ne vine tot mai greu.

Sigur că poate să ne fie mai simplu să trecem peste emoțiile puternice, dacă ne-am crea un sistem de igienă personală. Un sistem, care să ne ofere capacitatea să ne păstrăm atitudinea pozitivă și încrederea în sine. Anume aceste două aptitudini ne permit să nu cădem mai jos din cauza unui eșec, dar să ne oferim luxul unei pauze pentru a ne reveni.

Perioada de recuperare este recomandată și pentru traumele emoționale, nu doar pentru cele fizice, de ce ar trebui atunci să le ignorăm. Cred că este foarte important să investim timp în cunoaștere emoțiilor noastre și în crearea unui sistem de igienă emoțională.

Aceste lucruri ne vor ajută să evităm emoțiile destructive și perioadele dureroase de inactivitate nocivă. Pentru a simți eficiența acestei igiene este foarte important să o practicăm cu fiecare ocazie și nivelul satisfacției vieții noastre va crește semnificativ.

Photo by Mikael Kristenson on Unsplash

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere