Gânduri despre design

Designul nu este o artă. El soluționează unele probleme concrete, pe care ni le impune comandatarul.

În design nu este cel mai important aspectul vizual, de fapt el este important, dar nu este pe primul loc. Funcționalul și experiența utilizatorului sunt primele lucruri, care sunt cercetate și imbunătățite. Feedbackul este critic în desenarea schițelor și în crearea primului funcțional. În fiecare iterație se aplică maxim feedback primit din partea utilizatorilor. Dacă un proiect nu servește satisfacerii cerințelor utilizatorilor sau funcționalul nu este adaptat necesităților lor atunci produsul nu are sens să fie lansat.

Designul este complex și cuprinde mai multe discipline. Este vorba chiar despre ”design thinking”, ceea ce presupune să știm să gândim în ”stil design”. Să creem proiecte care să lucreze și să fie pentru utilizatori, dar nu chestii frumoase și trendy. Să fim antreprenori, sociologi, sportivi, biologi, coderi, sau oricine altcineva, dacă acest lucru va ajuta să creem un produs bun pentru utilizatorii noștri.

Instrumente pentru design sunt foarte multe, dar eu am început cu Adobe Photoshop și acum urmează să studiez Adobe Illustrator. În mare parte tot începe pe hârtie, unde desenăm cu creionul sau pixul și creem primele schițe ale proiectului.

Este ceva atât de complex, dar și simplu în același timp. Poți să cercetezi tot ce există, dar trebuie să creezi ceva concret pentru un grup de utilizatori.

Designul este acel punct de sprijin în care o idee imposibilă își găsește un mod de realizare.

Primele impresii sunt foarte bune și chiar plăcute.

*Mulțumesc Unsplash.com pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere