Categories
Personal Development

Gândește-te ce faci cel mai bine și cel mai natural la job.

Angajatorul poate să îți spună că este foarte bine să încerci să faci lucruri noi, fiindcă el are nevoie de un angajat multilateral dezvoltat ca să poată să îi acopere, la celeași costuri, o mulțime de sarcini. Este profitabil pentru companie să ai angajați deschiși spre noi oportunități și specializați în diferite domenii, dar … acest lucru nu este mereu în favoarea ta.

Atunci când ești la început treci prin perioada ”DA” a carierei tale. Anume în această perioadă ești motivat să ”le” dovedești că ești capabil și îți meriți salariul. Dar, este absurd, fiindcă suntem cine suntem și oricât de mult nu ne-am dori, mereu vom fi buni în anumite domenii și la anumite sarcini. Poate să fie atrăgătoarea ideea că dacă vei cunoaște mai multe vei avea și un salariu mai mare, dar nu este valabil și pentru piața noastră. În mare parte salariul se discută de la început și următoarele discuții vor fi în aproximativ doi ani. Companiile nu prea sunt motivate să avanseze pe cei care au performanță, fiindcă ei sunt buni la locul lor și cu astfel de resurse orice companie poate să rezolve o mulțime de situații interne și externe. Este o investiție profitabilă pentru companie, dar oare este profitabilă și pentru tine?

Devenim profitabili și valoroși atunci când facem lucrurile la care ne pricepem bine și ne vine natural să le facem.

În proporție ar fi bine să ne ocupăm 80% de lucruri care ne vine natural să le facem și 20% de lucuri noi.

Nu este bine să trăim cu iluzii, fiindcă odată ce acceptăm așa cale cei care cer de la noi mereu nu vor avea încredere în tine și vor pune la îndoială ceea ce faci. Nimic mai destructiv pentru un specialist nu poate fi, fiindcă bate direct în încrederea personală.

*Mulțumesc Unsplash.com pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.