Categories
Personal Development

De ce nu suntem selectivi și proactivi în acțiunile noastre?

Dacă eu sunt ca și oamenii cu care petrec timpul și dacă eu sunt ceea ce eu mănânc, de ce nu suntem selectivi și proactivi în acțiunile noastre?

Cînd am citit pentru prima oare aceste idei mi-a fost greu să le percep. Cum aș putea să fiu selectiv, dacă o viață întreagă mănânc, ceea ce mănânc și cunosc oamenii, pe care îi cunosc. Credeam că trebuie să renunț la tot ce am și să o iau de la capăt, dar nu este chiar așa. Am realizat că o să îmi fie prea greu să renunț la bucatele care îmi plăceau și să încep să nu-mi mai văd prietenii nu era o opțiune. Am ales să merg pe calea acumulării, am început să citesc și să caut informații despre noi rețete de bucate. Eram în căutarea evenimentelor ca să fac cunoștință cu oameni noi. Toate acestea mă provocau să gândesc creativ și să ies din zona de confort. Cu timpul am realizat că am renunțat la unele bucate și unele persoane nu mă mai contactau. Nu am înțeles cum a avut loc aceasta, dar cred că am devenit un alt om.

Știința spune că o dată la 6 – 18 luni, caracterul nostru se schimbă. Perioada de timp este influențată de cât de multe experiențe noi am trăit și de câtă înțelepciune am adunat.

Este important să fim conștienți în alegerile noastre și să cunoaștem ce ne dorim.

*Mulțumesc Unsplash.com pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.