De ce are impact, când este personal?

Întâlnim oameni care ating rezultate remarcabile indiferent de sarcină. Nu mereu este vorba despre aptitudini, dar despre atitudine. Pentru ei lucrurile devin personale. Aceasta și face diferența, atât timp cât nu este personal, nu este important pentru ei.

Este foarte mică diferența între personal și profesional. Cei care au realizat ceva în viață deobicei nu pot să facă această diferență. Pentru ei fiecare lucru este realizat cu o dragoste deosebită și indiferent de rezultat depun maxim efort.

De ce să nu încercăm să luăm lucrurile personal? Dacă pînă acum tot ce am încercat, ne-a oferit un anumit rezultat, înseamnă că pentru a obține ceva diferit este cazul să schimbăm ceva.

Cînd ceva devine personal, el trece prin noi, prin creier, inimă și sânge. În orice moment când simțim că putem ceva să facem nu ne permitem să rămânem indiferent, dar reacționăm la timp, fiindcă este personal.

Oare am rămâne reci, dacă cineva din familie ar avea de suferit? Sigur că nu. De ce să nu ne atârnăm față de colegi, parteneri de afaceri, oricine în așa mod.

Sunt sigur că nu vom putea să ne comportăm cu fiecare astfel, fiindcă sunt oameni care nu ne vor dori binele și vor încerca să ne utilizeze. În așa caz este vorba despre excepție și selecție naturală. Instinctul nostru ne dictează cu cine și cum să ne comportăm, dar pentru oamenii și proiectele importante ar fi bine să o luăm personal, fiindcă aceasta va avea un impact.

*Mulțumesc Unsplash.com pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.