Categories
Personal Development

Daca ”atitudinea” ar fi…

…unul din obiectele predate în școala primară, mult mai multe persoane ar crește cu spiritul optimismului și autocontrolului în sânge.

Atitudinea este acea ”istorie” pe care noi ne-o spunem de fiecare dată când acționăm. Un dialog sănătos cu sine stă la baza unei atitudini sănătoase față de viață și lumea în care trăim. Nu este ușor și nici pe departe simplu, dar o dată ce începi să te gândești ce dialog duci cu tine și în urma lui ce atitudine alegi, realizezi că totuși multe lucruri sunt decise de către noi. Nu putem influența lucrurile care ni se întâmplă, dar putem și trebuie să influențăm atitudinea noastră față de ce se întâmplă cu noi.

Diferența este foarte mare și constă anume în aceea, că dacă selectăm singuri atitudinea noastră, atunci ne permitem să acționăm proactiv și să ne facem un plan de acțiuni ca să reacționăm cât mai constructiv la ceea ce se întâmplă cu noi. Astfel reușim să concentrăm energia pe lucruri care aduc un rezultat. Excludem din start situațiile de conflict și ceartă, fiindcă ele duc doar la irosirea energiei fizice și psihologice.

La următoarea decizie pe care o luăm, haideți să decidem și asupra atitudinii față de ce se întâmplă cu noi.

*Mulțumesc Unsplash.com, pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.