Categories
Personal Development

Cum să decidem ca să nu mai facem ceva?

Este foarte important să avem un sistem după care facem alegeri în activitatea noastră. Acest sistem ar trebui să presupună unele standarde sau valori, după care noi alegem ce ne place și ce nu. Lucrurile care primesc un ”Da” ajung să fie executate și cele care primesc un ”Nu”, fie sunt amânate sau uitate. 

Poate și pare a fi mai corect să ”îți asculți inima” și să faci ce-ți poftește, dar la un moment dat în viață când lucrurile devin complexe, nu te mai poți satisface cu un sistem de alegere simplist. Problemele complexe au nevoie de coloană vertebrală pentru a fi puse la punct și controlate. Și, pentru fiecare dintre noi va veni o zi când ne vom confrunta cu lucruri grave, pentru care ar fi bine să fim pregătiți. Să avem un răspuns sănătos și să știm că suntem destul de puternici ca să trecem peste tot. Alegând această atitudine evităm să devenim o bătaie de cap pentru cei dragi și să agravăm, încă mai mult, situația întâmpinată. Iată de ce este foarte important să ne creem un sistem sănătos de alegeri, care ne va putea ajuta în viață. 

În crearea acestui sistem este mult mai important să înțelegi ce nu vrei să faci, decât ce vrei, fiindcă aceste lucruri ne consumă și adesea nici nu realizăm cât de mult ne trag în jos. Această cădere are loc cu pași mici și nu o simțim până nu devine destul de impunătoare. În tot amalgamul de mesaje, care tot ne cheamă să facem ce ne dorim, eu aș dori să atrag atenția că la fel de important este să renunți la ceea ce nu îți mai aduce valoare în viața ta (lucruri, obiceie, oameni, resentimente, etc.). 

Leave a Reply

Your email address will not be published.