Categories
Entrepreneurship

Copiază ”ceva” sau pe ”cineva”!

Serios, nu este o greșeală sau ceva interzis. Noi adesea copiem ceva sau pe cineva și aceasta ne ajută să evoluăm. Dacă stai la dubii și nu cunoști de unde să începi, e timpul să copiezi. Nu este o rușine să împrumuți idei și să le realizezi. Eu cred că este o mai mare rușine să nu îți faci treaba, decât să copiezi ceva, dar este binevenit să indici și sursa inspirației.

Printre realizările mele, cred că în foarte puține situații au fost inspirație pură sau idei 100% originale. În mare parte combin câteva idei și găsesc soluție la problemă. Pentru această ma inspir din foarte multe domenii, design, antreprenoriat, psihologie, comunicare, marketing, autobiografii, articole specializate, dezvoltare personală, etc. Din toate sursele consum foarte mult conținut și idei. Nu toate dintre ele îmi vor fi utile, dar sunt sigur că datorită lor voi deține mai multe răspunsuri la aceeași problemă.

Când ești în pană de idei, caută inspirație, dar nu aștepta ca ea să vină, fiindcă inspirația te prinde muncind. Cred că am o frică față de lucrurile, pe care nu le cunosc, dar odată ce pornesc să le înfrunt ele nu mai sunt atât de intangibile.

Dacă îți va fi mai ușor, atunci fii sigur că nu ești tu unicul care se inspiră. Contează să livrezi munca la timp și să o faci cât mai des.

Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.