Categories
Personal Development

Cît se poate?

Să te ocupi cu ceea ce nu îți place. Cauți scuze și ele sunt acceptabile pentru tine, însă aceasta nimic nu schimbă. Nu creează ceva nou și nu te scoate din situația curentă. Indiferența față de propria viață are o soluție … moartea. Nu e vorba de moartea clinică, dar de acel suflet înăbușit și sufocat de gura lumii, de responsabilitățile zilnice și de ceea ce ne spunem în fiecare zi.

Conversația care o avem cu noi înșine decide foarte multe în viața noastră. Să vorbești cu tine, nu este un sindrom psihologic, dar din contra un instrument util de a rămîne integru și de a îți păstra viziunile asupra vieții.

Să renunți la tine, presupune să te vinzi, să fii rob. Libertatea începe cu puterea de a alege, iar această putere îți aduce responsabilitatea în minte și în suflet. Ai nevoie de curaj să spui lucrurilor pe nume și să fii cinstit. Partea bună este că întîii de toate trebuie să fii cinstit față de tine însuți. Pe urmă aplici aceleași principii și cu cei apropiați, ce au un rol important în viața ta.

Cît se poate? Decizi doar tu, dar fii sigur că vremea nu așteaptă și nu cruță pe nimeni.

Ai o viață de trăit, așacă trăiește-o din toată inima. Fii sigur că o să reușești, fiindcă de tine depinde.

*Mulțumesc Unsplash.com, pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.