Cind vrei sa te schimbi ai nevoie de …

… mult ajutor.

Sunt mai multi factori care influenteaza schimbarea printre care sunt:
1. Alegerile
2. Conexiunile nervoase
3. Genele
4. Persoana iubita
5. Familia
6. Cartile
7. Prietenii
8. Anturajul
9. Societatea
10. Sportul si activitatile zilnice
11. Lista poate continua.

Orice schimbare intilneste o rezistenta puternică. Aceasta rezistenta poate sa vina din interior sau din exterior. Factorii care pot induce starea de rezistenta din interior sunt de natura psihologica mai mult, decit fiziologica. La nivel psihologic ne confruntam cu o serie întreagă de stari emotionale, cum ar fi: neincredere, dubii, frica, lene, anxietate, descurajare, pasivitate, si alte emotii in mare parte negative.

La nivel fiziologic este vorba despre conexiunile dintre neuroni, care se intaresc atît timp cît practicam mai des un anumit lucru. Perioada de fundamentare a legaturilor neuronale incepe cu prima experiența legata de un anumit lucru, si se intareste cu cît repetam mai des acel lucru.

Schimbarea nu vine usor, insa ea se “lipeste” de caracterul nostru incetul cu incetul, pina devine parte din noi. Nu vom simti ca ne schimbam pina in momentul in care schimbarea este puternica, si evidenta pentru noi si cei din jur.

Articole asemanatoare: Starea mentala perfecta

Ea nu vine singura si rapid, zi de zi se fac microschimbari la nivel de caracter si creier pentru ca schimbarea dorita sa devina realitate. Nu este un proces ce se intimpla peste noapte sau in citiva ani. In mare parte din start ne vom dori ceva, insa la final vom ajunge o combinatie dintre ce am fost si ce ne-am dorit sa fim, o varianta mai buna a ambelor situatii.

Procesul de schimbare nu are loc prin interzicerea unor anumitor comportamente, obiceiuri, sau vicii, ci prin adaugarea de activitati noi, pe linga ceea ce facem acum, ca ele sa ne dezvolte cu timpul calitatile, comportamentul si obiceiurile dorite, iar viciile pur si simplu dispar cu timpul, daca gasim o alta activitate ce ne face fericit.

Fiecare maruntis este important cind vine vorba de schimbare, dar cel mai important din tot procesul acesta suntem noi, cei ce dorim schimbarea, si orice nu ar fi pasiti cu incredere, fie aveti dreptate sau nu, caci in ambele cazuri fie veti avea succes sau ce invata.

*Imagine de pe Unsplash.com

Îți place ce scriu ? Abonează-te prin e-mail sau facebook.

Nu inceta sa inveti si sa fii curios, cauta raspunsuri.

2 responses to “Cind vrei sa te schimbi ai nevoie de …”

  1. […] Articole asemanatoare: Cind vrei sa te schimbi ai nevoie de… […]

  2. […] Articole asemanatoare: Cind vrei sa te schimbi ai nevoie de … […]