Categories
Entrepreneurship

Ceea ce se întâmplă în culise e mai primordial decât spectacolul în sine

Toate pregătirile, oamenii implicați în proces, partenerii și fiecare mărunțiș fac ca un spectacol să meargă ca pe roate. Să fie chiar și un spectacol de o singură persoană, se consumă aceleași resurse. 

Puțini însă se gândesc la aceste lucruri. Vedem doar spectacolul și jocul unui singur actor. Povestim celor din jur câte emoții am simțit și cât de multe poate face un singur actor. 

Am observat adesea cum persoanele își trag concluzii doar din prima impresie și îmi pare o viziune îngustă. Nu mai suntem în acea perioadă în care nu avem acces la informații. Dispunem de mijloace prin care ne putem informa ca să vedem o imagine mai vastă a ceea ce se întâmplă în fața ochilor noștri. Fiindcă, după ce ferim cortina primei impresii observăm zeci de mecanisme și persoane, care fac ca lucrurile să meargă ca pe roate. 

Acesta este tipul de leadership din culise. Trăim în perioada în care liderii carismatici nu se mai pot regăsi, fiindcă oamenii au acces la informații și pot să treacă cu ușurință de prima impresie a carismei.

Avem nevoie de lideri care pot din culise să ajute persoanele să se descopere și să poată contribui în cea mai bună manieră pentru ei și compania lor.

*drepturi de autor pentru iconița din imagine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.