Cât ne costă un ”like”?

Rețelele sociale au devenit un instrument de marketing strict necesar pentru afaceri. Nu multe din companiile locale înțeleg importanța lor.

De obicei companiile consideră că dacă o să posteze despre ”cât sunt ei de bravo și ce produse ciotkie au” atunci fiecare al doilea o să cumpere. Sunt studii care au demonstrat că chiar dacă o persoană a dat ”like” la pagina companiei, aceasta nu înseamnă că el și va cumpăra. Îmi este greu să categorizez cumva contentul de pe paginile companiilor din Moldova drept unul original. Poate fi captivant, interesant, împrumutat, repetitiv, dar nicidecum original. Îmi dau seama că este nevoie să fii creativ și să scrii contentul conform conjuncturii pieței și schimbărilor din cadrul companiei. Și chiar dacă vom face aceste lucruri nimic nu ne garantează că cineva din fanii paginii noastre va cumpăra.

În sursa de la HBR se oferă un sfat pentru a obține mai multe avantaje din pagina de facebook. Ei recomandă să se facă publicitate pe facebook, în paralel postărilor publicate. Cât nu ne-am dori, chiar și facebookul la moment oferă mai multă atenție postările preplătite. Publicitatea și-a dovedit utilitate în timp și pe facebook nu este diferit. Dacă doriți să obțineți un rezultat mai mare al efortului investit în menținerea unei pagini de facebook este strict necesar să faceți publicitate preplătită. Nu în cantități mari, dar să aveți campaniile publicitare stabilite din timp.

Nu este corect să întrebăm ”cât ne costă un like?”, dar mai bine este să ne gândim cum putem atinge rezultate mai bune combinând instrumentele existente. Din păcate nu putem să schimbăm politica companiei Facebook, dar putem să ne schimbăm atitudinea.

Sursa: www.hbr.com

*Mulțumesc Unsplash.com pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.