”Așa este caracterul nostru” vs. ”Așa am ales să fiu”

Zilnic alegem cum dorim să fim. Banal? Poate pentru cineva, dar eu mă conving tot mai des că stările personale sunt o alegere. Nu mai suntem atât de mult infleunțați de hormoni decât suntem de propria atitudine. O atitudine inconștientă ne duce pe cele mai necunoscute tărâmuri ale personalității noastre. Părți de mult uitate sau ascunse, la care am renunțat sau pe care nu le mai dorim. Alegerile sunt strâns legate cu încrederea, siguranța, caracterul puternic, transparența, persistența, etc. Cu cât mai des suntem conștienți de alegerile noastre, cu atât mai des aplicăm în practică trăsăturile puternice ale caracterului nostru.

Un om care cunoaște cum să aleagă ținând cont de propriile necesități, cât și de cele ale comunității, devine un copac neclintit, nu mai poate fi influențat și mereu pune întrebări pentru a afla adevărul. Pe când noile rădăcini și ramuri tind spre a întări cunoștințele căpătate datorită experiențelor.

Caracterul nostru este așa cum îl alegem să fie. Poate să fie greu de acceptat, dar este cea mai bună pastilă pentru a ne trezi la realitate.

*Mulțumesc Unsplash.com pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.