Categories
Personal Development

Așa chip frumos, dar așa mai pute.

Să admitem că oamenii sunt buni la suflet și ne vor binele este o mare minciună. De fapt, este mai mult o excepție de la regulă. O regulă, care a fost umflată de către societate, cărți și alți factori. Bula de săpun, care ne spune că oamenii sunt buni explodează în momentul în care cineva ne trădează. În momentul în care înțelegem că toate vorbele părinților, care ne spuneau să fim persoane bune, sunt doar iluzii. În aceste momente naivitatea, crescută ani la rând, ne convinge că totul este o risipă și nu are rost să fii bun. Ori, lovitura este atât de puternică încât ne pierdem în naivitatea proprie și nu mai avem încredere în sine, în puterea noastră de a selecta binele de rău. 

Toate aceste lucruri sunt extrem de triste. Și poate te întrebi: pentru ce să te gândești la așa lucruri?! De fapt, totul este foarte simplu, deoarece naivitatea și bunătatea sunt calități cu o energie intensă, care ne pot ajuta să construim lucruri și relații durabile. Și dintre toate sfaturile primite de mici, era important să ni se spună că totuși lumea este foarte crudă și dură.

Că dacă cineva va putea să se gândească la el mai întâi, atunci o va face. Că dacă vrei să fii un om bun, trebuie să-ți crești niște dinți enormi și să fii foarte periculos, ca orice persoană rău intenționată să înțeleagă că nu ești un om ușor de manipulat. Niciodată nu va fi problema în oamenii răi, dar în oamenii buni, care cred că există doar oameni buni. În acei care refuză să admită că mai întâi de toate ca să fii bun, trebuie să poți selecta oamenii răi. 

Adesea întâlnești oameni, care propun idei stupide, sunt rău intenționați, și înțeleg că ceea ce fac este în detrimentul cuiva, dar oricum continuă să facă aceasta. Nu poți construi ceva sănătos din celule defecte sau moarte. Nu există compromis: fie faci lucrurile corect, fie deloc. 

Să înveți să depistezi paraziții, leneșii și pe cei toți rău intenționații este o calitate cheie, pentru un echilibru sănătos între viața ta personală și lumea dimprejur. 

*drepturi de autor pentru iconița din imagine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.