Categories
Personal Development

Alege conștient instituția unde vei învăța.

În perioada de admitere aș dori și eu să mă împart cu experiența mea vizavi de cât este de important să alegi conștient instituția unde o să înveți. Poate să îți pară simplă această alegere, dar este foarte importantă din considerentul cum vei petrece următorii 3 ani din viața ta. Sincer, este foarte important să înțelegi că 3 ani din viață vei depinde de această instituție. 

Unele lucruri, pe care le consider importante sunt: 

  • alegerea corectă a profesiei, cel mai important să reieși din pasiuni și discuții cu profesioniștii din domeniul căutat. Nu te teme să schimbi facultatea după un an sau mai mult. În această perioadă alegi cu ce te vei ocupa toată viața, este normal să-ți permiți unele greșeli. Cel mai bine să ai un job part time și între timp să înveți. 
  • caută-ți un job încă din primele zile cum știi că vei merge la facultate. Îți va părea dificil, dar nu este dificil. Pur si simplu tu ești adolescent fără experiență și crezi că aceasta este foarte greu, însă dificultățile ne ajută se creștem și să ne dezvoltăm capacitățile. Confirmarea cunoștințelor de la universitate cu cele din practică întăresc și mai mult ceea ce înveți. La final vei avea doar de câștigat dacă îți vei găsi un job din start. 
  • instituția unde aplici trebuie să îți ofere condiții de studii moderne. La ce mă refer? Este să dețină auditorii moderne, laboratoare și să ofere acces studenților la resursele studii disponibile. Echipa de profesorii trebuie să nu fie îndoctrinați de cunoștințele lor, dar deschiși la idei noi și gata să cerceteze ceva în plus. Cum puteți să aflați toate aceste lucruri? Cel mai simplu este să faceți o simplă vizită la instituție și să găsiți studenți din ultimul an de studii. Ei sigur vă vor spune așa cum stau lucrurile. 
  • nu vă bazați pe ceea ce vă spun părinții și frații. Ascultați pe toți, dar luați o decizie independentă, fiindcă voi o să trebuiască să trăiți cu această decizie. Mai bine să riscați acum, decât să ajungeți la un moment când va fi târziu să mai schimbați ceva. 
  • studiați adăugător despre domeniul vostru. Sunt multiple resurse online, care vă permit să adunați cunoștințe minime despre ce vă așteaptă la universitate. 

Acestea ar fi unele idei pentru cei ce trăiesc emoțiile noilor începuturi. Indiferent ce vei alege pune mult curaj și dorință, ca din start să-ți garantezi șanse mari pentru succes.