Categories
Personal Development

30 de zile în afara zonei de confort

De ce anume 30 de zile, dar nu 21, 60 sau 90 de zile?! Nu este cel mai important termenul, dar disciplina de a face ceva pentru 30 de zile. Faptul că încercăm ceva nou pentru o perioadă de timp ne oferă posibilitatea să învățăm lucruri noi și să înțelegem dacă ne place ceva sau nu. 

Această perioadă nu este suficientă pentru a crea deprinderi noi, dar cel puțin ne oferă șansa să înțelegem dacă am dori să devenim experți în careva domenii noi sau pur și simplu să adăugăm abilități noi ce ne-ar face viața mai bună. 

De ce am aplica astfel de tehnici?! Suntem leneși și până nu ne stabilim un scop, nu ne mișcăm din loc. Este foarte greu să înveți lucruri noi, fiindcă presupune un stres permanent, la care organismul se opune. Este o reacție naturală, pe care trebuie să o manipulezi prin diferite tehnici, ca să atingi scopurile propuse. Dacă nu deții niciun scop și nu ai dorințe, atunci nici nu te apuca de așa provocări. 

Odată ce depistăm lucruri care ne plac, nu rămâne decât să investim 10-15 mii de ore pentru a deveni cei mai buni, iar după, să căutăm provocări noi. 

Dintre provocările pornite de către mine sunt: 

  • câte un articol pe zi
  • sport și mișcare zi de zi
  • lectură
  • alimentație corectă și diversă

Stabilind obiective noi este important să înțelegi că va trebui să renunți la unele obiceiuri vechi. 

*drepturi de autor pentru iconița din imagine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.