1% va fi succes, 99% încercări

În esență este nevoie de câteva încercări ca să avem succes. Uneori este nevoie să fim mai persistenți, alteori este mai simplu. Experiența a demonstrat că cu cât mai mult practicăm cu atât mai simplu ne vine să realizăm o anumită sarcină.

Acest proces este legat cu perioada în care se crează legăturile dintre neuroni și a sistemului de lucru. Chiar dacă de la început este frustrant și dureros, aceasta este o perioadă prin care trebuie să trecem pentru a ne crea noi abilități și deprinderi. În așa stare este bine să ne aducem conștient, fiindcă odată ce ne deprindem cu un mic stres permanent, ne vine mai simplu să ne adaptăm la situații noi și să învățăm abilități noi.

Am avut ocazia să învăț de foarte multe ori de la zero tot. Eram în dezavantaj față de persoanele cu experiență, dar cu cât mai mult practicam cu atât mai repede le ajungeam în cunoștințe și abilități. Mereu mă oprea frica de eșec, dar realizam conștient că fără a greși nu voi învăța să fac lucrurile corect. Pentru mine este esențial să învăț prin practică, fiindcă teoretic fiecare poate să interpreteze în modul său. Am o manie de a îmbunătăți lucrurile pe care le fac și a-mi perfecționa continuu procesele de lucru, dar aceasta presupune să greșesc foarte des. După o perioadă de timp se înlătură toate greșelile și va rămâne doar un sistem care funcționează sănătos.

De fiecare dată când vreau să învăț ceva nou pornesc cu gândul că 1% voi avea succes, iar 99% vor fi doar încercări. Cred că pot trăi cu aceasta, fiindcă uneori este mai simplu alteori mai dificil. Realizez că depinde de mine cum voi răspunde la provocări.

*Mulțumesc Google.com pentru imagine.

Îți mulțumesc ție că ai fost pe aici, sper să revii curând.

Îndemn: Nu înceta să înveți și să fii curios, caută răspunsuri și primește plăcere.